“Verbintenis”

In opdracht gemaakt voor het Medisch centrum de Linie in Apeldoorn.

 Voor de opening van het Medisch Centrum de Linie in Apeldoorn kreeg ik de vraag om een sculptuur te ontwerpen dat betrekking heeft op de drie deelnemende partijen van de uitbreiding van het Medisch centrum de Linie, te weten: de Huisartsenpraktijk de Linie, FysioNU (Fysiotherapie praktijk) en Talma Thuiszorg (onderdeel van WZC Talma Borgh)

De opdracht was: Maak een beeld wat de samenwerking, verstrengeling, kracht en transparantie uitstraalt van de drie partijen.

Waar u naar kijkt is het resultaat geworden van veel denkwerk, maken van schetsen en eerste ontwerpen.

Het RVS gedeelte stelt de wervelkolom voor (FysioNU), het zwarte staal stelt de esculaap voor (huisartsen). Deze twee pijlers dragen als het ware de thuiszorg, het keramiek, een bloem die omarmt! (Talma Thuiszorg)  

Drie partijen, drie verschillende materialen, drie verschillende kleuren, drie gedeeltes van de bloem die elkaar weer omarmen. Met het gebruik van deze materialen en de bovenstaande opdracht is dit beeld gerealiseerd.